top of page

Foredrag & workshops

En af vores kerneformål i Neurokind er at formidle og udbrede viden om neurodiversitet mange forskellige steder i samfundet med henblik på at skabe bedre forudsætninger for trivsel for neurodivergente mennesker.

 

Vi tilbyder derfor foredrag og workshops om mange forskellige områder indenfor neurodiversitetsområdet. Vi har særlige kompetencer indenfor viden om autisme, livet som neurominoritet og neurodivergente fællesskaber & arbejdspladser. Vi har afholdt foredrag og workshops både i Danmark og på Færøerne.

Neuroinklusive arbejdspladser

Foredrag & workshops til virksomheder

Der er store menneskelige og faglige fordele ved at have en arbejdsplads med megen diversitet - såvel neurodivergente som andre minoriteter har unikke perspektiver og kvaliteter at biddrage med, som kommer fællesskabet til gode. Samtidig stiller det nogle krav til arbejdspladsen hvis neurodivergente medarbejdere skal have mulighed for at trives og bruge deres talenter på jobbet uden at bukke under for stress. 

Vi arbejder med at formidle viden og indsigt som kan hjælpe virksomheder til at skabe en ægte inklusiv kultur for neurodivergente medarbejdere.

 

Som oftest skræddersyr vi indholdet af workshops og foredrag efter virksomhedens ønsker og behov, men relevante emner kunne f.eks. være: 

 • Introduktion til neurodivergens (med fokus på autisme og ADHD) 

 • Stressforebyggelse hos neurodivergente

 • Neuroinklusiv kommunikation i professionelle miljøer

 • Introduktion til neurodiversitet, sanser og arbejdsmiljø

 • Neurodivergent meningsskabelse og motivation på arbejdspladsen

 • Hvordan støtter man trivsel hos neurodivergente medarbejdere?

 • Hvordan gør man ansættelseprocesser mere inklusive for neurodivergente?

Organisationer med neurodiversitet som arbejdsområde

Foredrag & workshops til organisationer og institutioner

Rigtig mange organisationer og institutioner har neurodivergente blandt deres brugere; det kan f.eks. være uddannelsesinstitutioner, skoler/specialtilbud, kommuner, sundhedsklinikker. osv. Her er det særlig vigtigt at medarbejdere og ledere på alle niveauer har en rigtig god viden om neurodivergens og neurodivergentes livsvilkår, for at kunne skabe de bedst mulige rammer for gensidig forståelse og samarbejde med neurodivergente borgere, elever, studerende eller patienter samt disses kære.

Vi formidler viden og indsigt med særlig vægt på det værdifulde indefraperspektiv, med henblik på at hjælpe organisationer med at kvalificere deres medarbejdere til mødet med neurodivergente mennesker, der ofte har ganske anderledes livsvilkår og forudsætninger. Vi har fokus på at opbygge dyb forståelse, dele løsninger på typiske problemstillinger og modarbejde misforståelser og stigmatisering. 

Som oftest skræddersyr vi indholdet af workshops og foredrag efter organisationens ønsker og behov, men relevante emner kunne f.eks. være: 

 • Introduktion til neurodivergens (med fokus på autisme og ADHD)

 • Neurodivergent trivsel i et neuronormativt samfund 

 • Neurounderstøttende arbejde med neurodivergente familier

 • Autisme & ADHD hos kvinder & piger

 • Introduktion til neurodivergente sanser & nervesystemer

 • Rollespil som rum for kreative neurodivergente fællesskaber

 • Stress & belastning hos neurodivergente børn & voksne

Skræddersyede foredrag & workshops

Praktisk information & booking

De fleste foredrag og workshops vi afholder er tilrettelagt til lejligheden. Når du booker et foredrag eller en workshop gør vi os umage med at afdække de ønsker og behov du og din organisation har, og designer materialer & aktiviteter til lejligheden. Vi har en bred vifte af kompetencer i Neurokind, og er der særlige ønsker tager vi en af vores dygtige samarbejdspartnere med, f.eks. en dygtig psykolog med mange års erfaring med at arbejde med neurodivergente mennesker. 

Vores arrangementer er naturligvis altid neuroinklusive - Det betyder, at der altid er plads til at deltagerne, uanset neurotype, tilgodeser deres egne behov; f.eks. ved at tage pauser, kigge på deres telefoner, lade være med at læse teksten på slides, have høretelefoner på, eller hvad der nu kan være brug for. Vi ved at alle lærer på deres egen måde, og det skal der være plads til. Deltagerne har altid mulighed for at sige til og fra ifht. aktiviteter, og bede om hensyn hvis der er behov for det. Vi sender desuden altid slides fra vores workshops til deltagerne efter oplæg og workshops, så man i ro og mag kan kigge på materialet i sit eget tempo.

Hvis I foretrækker der afholder vi gerne oplæg og workshops over Zoom. Det kan være en god ide for at skabe tilgængelighed for f.eks. medarbejdere med hjemmearbejdsplads. 

Vi afholder foredrag & workshops både på dansk og engelsk.

 

Pris efter aftale - ved engagementer udenfor storkøbenhavn må der påregnes transport. 

Hvis du ønsker at booke en skræddersyet workshop eller foredrag kan du skrive til os på hello@neurokind.dk - gerne i god tid så vi kan nå at nørde med detaljerne - det kan vi nemlig rigtig godt lide.

Vidensdeling for alle

Webinarer

Fra tid til anden afholder vi kortere online workshops om forskellige emner relateret til autisme & neurodiversitet, der er åbne for alle. Detaljer om indhold og pris på disse workshops vil blive annonceret i god tid her på websitet og på vores instagram @neurokind_dk

Disse workshops tilstræber vi at afholde så billigt som muligt, og der vil desuden altid være nogle pay what you can pladser tilgængelige. Læs om vores holdning til økonomisk tilgængelighed her

Hvis der er særlige emner du rigtig godt kunne tænke dig der blev lavet et webinar om, er du velkommen til at sende forslag til hello@neurokind.dk

bottom of page